PROTECTOS® 40

PROTECTOS® 40

PROTECTOS® 40
– imprægnering der virker

PROTECTOS® 40 er et imprægneringsmiddel til dit hus, der hjælper til med at bevare murværket flot og som nyt i lang tid. Det er udviklet efter danske vejrforhold, og vi tilbyder helt op til 20 års garanti.

Indtrængende vand er den væsentligste årsag til, at murværket nedbrydes, men den rette vedligeholdelse forlænges fugernes – og derved murværkets – levetid betydeligt.

PROTECTOS® 40 er et bæredygtigt naturprodukt uden kunstige tilsætningsstoffer. Det minimerer risikoen for skader, fugtskjolder og misfarvning, der kan opstå som følge af fugtindtrængning igennem facaden.

Fordele ved PROTECTOS® 40:

✔️ Trænger dybt ind i murværk helt op til 3-5 cm
✔️ 100% diffusionsåbent, så huset er åndbart
✔️ Kan anvendes på alle typer murværk
✔️ 100% nedbrydeligt i naturen
✔️ Koster kun 20% af en omfugning
✔️ Op til 20 års garanti

Kontakt os

Kontakt os, så kommer vi ud, besigtiger dit byggeri og giver et uforpligtende tilbud på imprægnering med PROTECTOS® 40.

Kontakt os allerede i dag.

Kategori:

Virkning og vedligeholdelse

PROTECTOS® 40 trænger dybt ind i dit murværk, helt op til 5 cm. Ingen andre produkter har dokumenteret så stor indtrængningsevne. I modsætning til andre imprægneringsmidler, der lægger sig som en film udenpå fugerne, sikrer denne metode at vind og vejr ikke kan slide imprægneringen af, idet vores imprægnering trænger så dybt ind.

Behandlingen bliver derfor meget mere holdbar og effektiv til at bremse vandindtrængning. PROTECTOS® 40 er letflydende og farveløs og ændrer derved ikke på bygningens udseende, men får dit byggeri til at se pænere ud og holde i længere tid. Ydermere begrænses mos og alger og bliver lettere at fjerne.

PROTECTOS® 40 er fuldt diffusionsåbent, hvilket betyder, at huset er åndbart, så det kondensvand, der naturligt danner sig i et hus, kan trænge ud igen. Har kondensvandet ikke mulighed for at komme ud, vil det skabe et øget pres på teglen og fugerne, så man risikerer skader. Ydermere kan det resultere i skimmelsvamp inde i huset. Derfor er det vigtigt at vælge en fuld diffusionsåben imprægnering som PROTECTOS® 40.

Denne type facadeimprægnering kræver ingen vedligeholdelse. Når PROTECTOS® 40 er færdigreageret, ligger det beskyttet inde i murværket, og nedbrydes under normale forhold ikke. Effekten kan kontrolleres ved påsprøjtning af vand. Herefter skal der kunne ses en vandfilm på muren, som tegn på at vandet ikke bliver suget ind i underlaget.

Ved behov for afrensning af alger, mos, graffiti m.v. skal der anvendes produkter, som er godkendt af PROTECTOS, for at den garanterede effekt opretholdes. I modsat fald bortfalder eventuel udstedt garanti.

Facadetyper

PROTECTOS® 40 kan anvendes på alle typer af murværk og alle farver fuger. Imprægneringen kan let anvendes på vandskuret murværk, det hæfter fint under eventuelle senere overfladebehandlinger og fungerer perfekt som grunder inden maling.

PROTECTOS® 40 anvendes på facader af sugende mineralske byggematerialer som fx:

 • Murværk
 • Svagt sugende murværk af klinkbrændte sten
 • Præfabrikerede betonelementer
 • Frilagt beton
 • Facader med mineralsk puds
 • Murværk af kalksandsten
 • Keramiske fliser
 • Porebeton

Det vigtigt, at PROTECTOS® 40 bliver påført med rette udstyr kaldet et air-less system, og vi anbefaler derfor, at du kontakter os med henblik på at behandle dit byggeri. Vi kommer meget gerne ud og kigger på byggeriet for at give et uforpligtende tilbud.

Kontakt os allerede i dag.

20 års garanti

Vi har altid 10 år garanti på vores produkter, og som den eneste i landet tilbyder vi også 20 års garanti på vores murimprægnering, som følger huset uanset ejerforhold. Det indbefatter et abonnement, hvor vi hvert år gennemgår imprægneringen og reparerer eventuelle mangler samt fjerner alger og mos.

Alle opgaver laves med fuld kvalitetssikring. Alt vedrørende opgaven, såsom omfang, klimatiske forhold etc. bliver ajourført, så vi kan sikre samme høje kvalitet hver gang. Alt vores personale er korrekt uddannet og har alle relevante sikkerhedskurser. Korrekt påføring er vigtigt, hvorfor alt vores personale er specialuddannet og har længere erfaring, samt besidder alle relevante sikkerhedskurser.

Bæredygtigt

PROTECTOS® 40 er et rent naturprodukt baseret på rene monoslianer med 45% aktivstoffet silicium, der er et naturligt mineralsk materiale, opblandet i ethanol, som sikrer den dybe indtrængningsdybde.

PROTECTOS® 40 er et rent naturprodukt. Hovedbestanddelen er silicium, der er et naturligt mineralsk materiale, og ethanol, der er et biprodukt fra kartoffelproduktionen, er drivmiddel. PROTECTOS® 40 fremstilles 100% naturligt uden de kunstige tilsætningsstoffer, man ofte ser ved imprægneringsprodukter af lavere kvalitet. Det betyder, at produktet ikke er miljøbelastende.

Der er meget lidt spild i forbindelse med påføring af PROTECTOS® 40, og den smule, der spildes, optages i naturen igen. Produktet er ikke skadeligt for glaspartier på byggeriet og er ikke miljøbelastende, hvis det spildes. Derfor er afdækning ikke påkrævet, hvilket giver både en økonomisk og en tidsmæssig besparelse.

Produktbeskrivelse

PROTECTOS® 40 er et monosilan produkt (enkeltmolekyler), letflydende, farveløs murværksimprægnering med en stærk vandafvisende effekt. Virkningsstoffer i imprægneringen består af mere end 45 % Isobutyltrialkoxy silane, og med ethanol som drivmiddel. Imprægneringen er specielt udviklet til danske normer, anvendes til facader opført i murværk og svagt sugende murværk.

PROTECTOS® 40 består af monosilaner, som er enkeltmolekyler. Når molekylerne får forbindelse med fugt inde i muren, sker den kemiske reaktion, også kaldet hydrolysen – her skabes kemisk forbindelse med underlagets OH-grupper. Der dannes SiO-bindinger, som er kendetegnet ved, at de er meget stærke og ikke kan udvaskes. Behandlingen bremser vand og fugt i at trænge ind i mineralske materialer.

Denne imprægneringsløsning er specielt udviklet til imprægnering af facader opført i murværk, svagt sugende murværk af hårdtbrændte mursten, engoberede teglsten, præfabrikerede betonelementer, fritlagt beton, facader med mineralsk puds, murværk af kalksandsten, teglsten og keramiske fliser.

Download

Protectos 40 A4 datablad

Hej, hvordan kan vi hjælpe dig?

  • Send en besked

   Udfyld felterne herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt...